DAKAR 2016

De Dakar-rally is een wedstrijd voor auto’s vrachtwagens, quads en motoren die elk jaar in januari plaats vindt. Twee weken lang rijden de deelnemers elke dag zo’n zevenhonderd kilometer door de Zuid-Amerikaanse woestijn. Een zware tocht die veel vraagt van de coureurs en hun voertuigen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel grote namen en merken meedoen.

In 2016 ga ik deelnemen aan de Dakar-rally. Doordat ik Dakar-rally 2015 heb uitgereden en goede resultaten heb geboekt in de Hellas-rally mag ik weer mee doen aan de Dakar-rally 2016. Hiervoor heb ik een Dakar motor tot mijn beschikking: de KTM 450 rally replica.

Voorbereiding

Hoe meer kilometers je maakt, hoe beter je de controle hebt over je motor. Daarom maak ik zoveel mogelijk trainingsuren. In de weekenden ben ik vaak op motorcrossbanen te vinden of in Brabant voor navigatietraining. Door de week bezoek ik regelmatig de sportschool voor kracht-en conditietrainingen. Dit jaar doe ik ervaring op door mee te doen aan de Hellas-rally, Serres-rally en het ONK (Open Nederlands Kampioenschap). Om uit deze rally’s en wedstrijden te halen wat erin zit heeft een groep ervaren coureurs mij uitgenodigd om samen te trainen. Als jonge coureur kan ik veel van hen leren en zo mijn prestaties verbeteren.