Dakar 2015

De Dakar-rally is een wedstrijd voor auto’s vrachtwagens, quads en motoren die elk jaar in januari plaats vindt. twee weken lang rijden de deelnemers elke dag zo’n zevenhonderd kilometer door de Zuid-Amerikaanse woestijn. Een zware tocht die veel vraagt van de coureurs en hun voertuigen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel grote namen en merken meedoen.

In 2015 ga ik deelnemen aan de Dakar-rally. Voordat ik werd toegelaten moest ik veel ervaring opdoen. Dit deed ik door dit jaar meerdere keren naar het buitenland te reizen voor wedstrijden in Tunesië, Abu Dhabi, en Griekenland. Dat bracht kosten voor onder meer de reis, het verblijf en de inschrijving met zich mee. Hiervoor heb ik sponsoren voor nodig.

Voorbereiding

Hoe meer kilometers je maakt, hoe beter je de controle hebt over je motor. Daarom maak ik zoveel mogelijk trainingsuren. In de weekenden ben ik vaak op motorcrossbanen te vinden of in Brabant voor navigatietraining. Door de week bezoek ik regelmatig de sportschool voor kracht-en conditietrainingen. Dit jaar doe ik ervaring op tijdens een traningsweek in Italië en rally’s in Tunesië, Abu Dhabi en Griekenland.

Om uit deze rally’s te halen wat erin zit heeft een groep ervaren coureurs mij uitgenodigd om samen te trainen. als jonge coureur kan ik veel van hen leren en zo mijn prestaties verbeteren.